Spakic Tours

Švedska, Danska – Mala skandinavska tura, avionom iz NIŠA- 4 dana

Malme – Kopenhagen – Helsingborg- Lund , 05.10.-08.10.2018.

DAN 1. petak, Niš – Malme

Okupljаnje grupe 2,5 sata pre polaska u restoranu niškog aerodroma. Let za Malme je u 10.35h, kompanijom Wizzair. Sletanje u Malme, u 13.00h. Transfer do hotela. Smeštaj, kratka pauza i polazak na fakultativni razgled grada u pratnji vodiča. Obilazak užeg centra: najveći skandinavsji trg Stortorget, statua kralja Karla X, Sankt Petrikyrkan- kasnogotička katedrala, Opera- jedna od najvećih u Skandinaviji, Gradska kuća, Foklets park, Turning Torso- najviša građevina Skandinavije. Slobodno vreme u centru. Mogućnost obilaska renesansnog dvorca Malmöhus Slott, nekada dvorca danskog kralja Kristijana III, a ukome se danas nalaze nekoliko muzeja. U kasnim popodnevnim časovima povratak u hotel. Noćenje.
DAN 2. subota, izlet za Kopenhagen
Doručak. Slobodan dan u Malmeu ili fakultativni izlet za Kopenhagen. Polazak grupe počinje prelaskom 16km dugačkog mosta, koji se smatra jednim od najleših na svetu – čudo arhitekture. Nakon tridesetak minuta dolazi se u najmanju skandinavsku državu – Dansku. Kopenhagen, grad u kome su nastale jedne od najlepših bajki sveta, Hansa Kristijana Andersena. Ceo grad je i svedok bajki, u kome i danas stanuju kraljica, princ i princeza. Obilazak počinje ulicom Stroget- proglašenom najdužom ulicom na svetu, Radhuspladsen-glavnog trga grada. Tivolija- zabavnog parka, trg gradske skupštine Rådhuspladsen, luka Mala Sirena – simbol grada, Rosenborg zamak – letnja palata Kristijana IV… Nakon razgledanja moguća fakultativna vožnja kanalima, brodićem ili slobodno vreme za osveženje uz dansko pivo, dansko pecivo ili obilazak mnogobrojnih znamenitosti danske prestonice, koji su po statistici najsrećniji narod na svetu, dok je sam grad Kopenhagen 2008. godine od strane Lifestil magazine, proglašen najprijatnijim mestom za život na planeti. Povratak u Malme oko 19h. Noćenje.

 
DAN 3. nedelja, Malme – Helsingborg – Lund
Doručak. Slobodan dan u Malmeu ili fakultativni celodnevni izlet . Polazak nakon doručka, dolazak u Helsingborg, grad koji takodje pripada regiji Skone, na 60 km od Malmea. Jedan je od najstarijih gradova u Švedskoj, osnovan je u 11. veku. Po dolasku sledi obilazak gradski trg, tvrdjava, pozorište, crkva Presvete Bogorodice. Slobodno vreme u Helsingborgu do polaska za Lund. Povratak ka Malmeu, uz usputni obilazak gradića Lunda, poznatog po Univerzitetu Lund, jednom od najjačih visokoškolskih ustanova u Skandinaviji, i najstariji grad u Švedskoj, u kome je još 1085.god., osnovana najstarija škola u Švedskoj. Obilazak dobro očuvanog gradskog jezgra, najstarije katedrale u romanskom stilu iz XI veka. Povratak u Malme i fakultativni odlazak na ručak oko 17h. Slobodno vreme. Noćenje.

 

DAN 4. ponedeljak, Malme – Niš
Doručak za poneti. Rana odjava iz hotela u 05:00h. Transfer do aerodorma. Let u 07.45h iz Malmea. Sletanje u Niš u 10.05h. Kraj programa.

Aranžman obuhvata:

* Avioprevoz Niš- Malme- Niš
* dozvoljeni prtljaga na letu, ( 1 komada ručnog prtljaga po dozvoljneim dimnezijama aviokompanije 55×40×23 CM)
* 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3+*** u širem centru Malmea ili okolini, u 1/2 ili 1/2+1 sobama,
* turistička organizacija puta, usluga pratioca grupe tokom boravka i realizacije programa
* organizovanje fakultativnih izleta tokom boravka sa vodičem na srpskom jeziku,

Aranžman ne obuhvata:

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
* doplatu za večeru u hotelu ili van hotela,
* ulaznice za mesta koja se posećuju,
* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
* troškove povratnog transfera aerodrom-hotel-aerodrom (22€)
* troškove fakulatativnih izleta,
– razgled Malmea (13€)
– celodnevni izlet za Kopenhagen (35€),
– izlet za Lund i Helsinborg sa ručkom u Malmeu (35€, bez ručka 25€)